Dag 6: management strategies

Ik weet op zich hoe ik mijn aandoening en pijn moet managen. Het lastige is echter dat ik niet altijd de eigenaar ben van mijn eigen tijd. Al snel tijdens mijn revalidatie periode bleek dat ons gezin een extra belasting vormt voor mijn lijf. Mijn kinderen zijn nog jong en, hoewel ik veel hulp heb gehad, hebben hun moeder nodig. Voor knuffels, om mee te spelen, te verzorgen of hun speelgoed op te ruimen. Manlief en ik verdelen de zorg zo goed als kan maar desondanks blijven er genoeg momenten over dat ik over mijn grenzen ga of moet gaan. Het verdelen van belasting en belastbaarheid vormt daardoor een extra uitdaging. Een half uur op, half uur af is mijn leefregel geworden. Een half uur activiteit wordt afgewisseld met een half uur rust. Mijn kinderen hebben de kopjes-thee-regel geleerd; zoalg mama nog thee in haar kopje heeft wil ze even rust. Zodra het kopje leeg is ben ik er weer helemaal voor je.

Gepubliceerd door lifeofazebramom

Ik ben 43 en samen met mijn man heb ik drie jonge kinderen. Twee jaar geleden werd, na een lange zoektocht, de diagnose H-EDS gesteld. Nog steeds ben ik aan het revalideren. Het is een hele kluif om alle ballen in de lucht te houden als je zelf fysiek niet in orde bent, je man zich de benen uit het lijf rent maar zelf ADHD heeft en één van je kinderen uitzonderlijk hoogbegaafd is. Met zijn allen struikelen we een beetje door het leven momenteel. We huilen en lachen wat af. En dáár gaat deze blog over. Want een leven geleefd in angst, is een half geleefd leven. 'Vivir con miedo es como vivir a medias!' En de naam van de blog? Die komt uit een verhaal wat ik samen met mijn dochter schreef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: