Dag 7: misconceptions I’ve heard

  • Iedereen is wel eens moe
  • Dat kan helemaal niet
  • Alle moeders zijn zijn
  • Hoe krijg je dat nou voor elkaar
  • Niemand krijgt op die manier blauweplekken
  • Tja, jouw lijf doet nou eenmaal rare dingen

Maar dat zijn ze wel zo’n beetje. De meeste misvattingen hoorde ik van artsen of fysiotherapeuten. Het was lang niet duidelijk welke aandoening ik heb. Gelukkig heb ik jaren een huisarts gehad die weliswaar niet door heeft gehad dat ik hEDS heb maar wél mijn klachten serieus nam. Sinds ik weet wat er met mijn lijf aan de hand is en wat mijn symptomen veroorzaakt ben ik open over wat ik heb. Hoe moeten buitenstaanders anders snappen waarom ik de ene keer loop en de andere keer in de scoot zit? Ik snap het soms zelf al niet eens.

Gepubliceerd door lifeofazebramom

Ik ben 43 en samen met mijn man heb ik drie jonge kinderen. Twee jaar geleden werd, na een lange zoektocht, de diagnose H-EDS gesteld. Nog steeds ben ik aan het revalideren. Het is een hele kluif om alle ballen in de lucht te houden als je zelf fysiek niet in orde bent, je man zich de benen uit het lijf rent maar zelf ADHD heeft en één van je kinderen uitzonderlijk hoogbegaafd is. Met zijn allen struikelen we een beetje door het leven momenteel. We huilen en lachen wat af. En dáár gaat deze blog over. Want een leven geleefd in angst, is een half geleefd leven. 'Vivir con miedo es como vivir a medias!' En de naam van de blog? Die komt uit een verhaal wat ik samen met mijn dochter schreef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: