Day 10: adaptations I’ve made

De grootste aanpassing die ik heb moeten doen was stoppen met werken. Hoewel ik het nog steeds mis, weet ik ook dat het nu écht niet gaat.
De overgang naar het gebruik van een bekkenband vond ik niet zo erg, ik draag hem nu twee jaar en ben eraan gewend. Maar de stap naar het gebruik van mijn wandelstok was wel even een dingetje. Ik noemde dat ding hardnekkig “die stomme stok”. Inmiddels ben ik ook daaraan gewend. Toen kwam de rolstoel en daarna de scoot. Elke keer weer even slikken omdat het me zo confronteert met het feit dat ik steeds een beetje achteruit ga. Inmiddels horen die echter ook tot het ensemble van hulpmiddelen waar ik op terugval als ik ze nodig heb. En dat is gelukkig niet dagelijks.

Naast de hulpmiddelen en het verlies van mijn baan heb ik sommige hobby’s moeten verruilen voor anderen. Fotograferen wil niet echt meer, hardlopen al helemaal niet. Gelukkig zijn er zat dingen die ik leuk vindt en wél kan.

Gepubliceerd door lifeofazebramom

Ik ben 43 en samen met mijn man heb ik drie jonge kinderen. Twee jaar geleden werd, na een lange zoektocht, de diagnose H-EDS gesteld. Nog steeds ben ik aan het revalideren. Het is een hele kluif om alle ballen in de lucht te houden als je zelf fysiek niet in orde bent, je man zich de benen uit het lijf rent maar zelf ADHD heeft en één van je kinderen uitzonderlijk hoogbegaafd is. Met zijn allen struikelen we een beetje door het leven momenteel. We huilen en lachen wat af. En dáár gaat deze blog over. Want een leven geleefd in angst, is een half geleefd leven. 'Vivir con miedo es como vivir a medias!' En de naam van de blog? Die komt uit een verhaal wat ik samen met mijn dochter schreef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: